Eper krémmel töltött piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 16 dkg rétesliszt
- 4 evőkanál víz
- fél cs sütőpor
- 2 evő kanál keserű kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír
Krém:
- 2 cs eper puding
- fél l tej
- cukor ízlés szerint
- 10 dkg vaj
- fél kg eper
- fél l habtejszín
- 2 db habfixáló
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet.
Beleöntöm a tésztát a tepsibe, kb 20-30 perc alatt készre sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.
Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.
Krém:
A tejet felforralom, közben a pudingokat kikeverem egy kevés tejjel és 2-3 evőkanál cukorral. Amikor felforrt beleöntöm a masszát és jó keményre főzöm a pudingot, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat és jól lehűtöm.
Közben az eper felét felkockázom és szűrőbe teszem, hogy lecsepegjen majd a kihűlt pudinghoz keverem.
A piskótát kettévágom, megkenem a pudinggal a tetejét és az oldalát is. A habot felverem, majd habzsák segítségével bevonom vele a süteményt. A maradék eperrel díszítem.