Diós-szilvalekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez :
- 16 dkg margarin
- 14 dkg darált dió
- 4 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál csokoládé
- 1 evőkanál Rum
- reszelt citromhéj
- 4 kanál cukor
- 1 kiskanál kakaó
Elkészítése:
Liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgájákat,a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük majd hozzáadjuk a felvert tojás sárgáját és végül a lisztet. Egy 40x 42 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük a piskótát. Ha megsült még melegen belegöngyöljük egy tiszta konyharuhába, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt megtöltjük a krémmel és egy órára kb hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt szeleteljük.
Töltelék elkészítése:
Az olvasztott margarinon kissé megpirítjuk a darált diót, a tűzről levéve beletesszük a cukrot majd a lekvárt, kakaóport,csokit, rumot és végül a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, kicsit várunk hogy hűljön és már tölthetjük is a tekercset.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »