Csokoládés narancsos rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 darab nagyság
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes) - 5 ek. víz
- 14 dkg cukor
- 7 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 1 mk őrölt zöld kardamom mag
- 1 kk sütőpor
A töltelékhez
- 5 dkg nádcukor
- 4 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 narancs héja és 1/2 narancs leve
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 4 ek reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
Ezt a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
Elkészítjük a tölteléket:
A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével.
A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik.
A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
Összeállítás:
A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

