Csokoládés narancsos rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 darab nagyság
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 5 ek. víz
- 14 dkg cukor
- 7 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 1 mk őrölt zöld kardamom mag
- 1 kk sütőpor
A töltelékhez
- 5 dkg nádcukor
- 4 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 narancs héja és 1/2 narancs leve
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 4 ek reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
Ezt a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
Elkészítjük a tölteléket:
A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével.
A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik.
A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
Összeállítás:
A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »