Csokis mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kakaós laphoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 2 ek kakaópor
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Csokikrém:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerint rum
Tetejére:
- étcsoki
- kevés étolaj
Elkészítése:
A lap hozzávalói közül a tojást, a vajat, kristálycukrot, mézet és a tejet, egy lábosban 2-3 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a 2 evőkanál kakaót. Ezután a 35 dkg lisztet és az egy csomag sütőport. Tésztává dolgozzuk össze.
Ezután a tésztát két felé vesszük, egyenként közepes tepsi méretére nyújtjuk és 180 fokos sütőben, a tepsi hátulján 10-15 percig sütjük. A másik lappal is így járunk el.
Majd ha ezzel elkészültünk jön a vizes piskóta megsütése.
A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját a cukorral összekeverjük, fehéredésig. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a tojásfehérjéből. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Ugyan abban a tepsiben sütjük, mint amin a lapokat sütöttük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krém elkészítése:
A habtejszínt, az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük. Várjuk meg még a krém teljesen kihűl és csak utána adjuk hozzá a margarint.
Összeállítás: az egyik mézes lap kerül alulra, melyre rákenjük a krém felét, ráfektetjük a piskótát, megkenjük a krém másik felével és befedjük a maradék mézes lappal.
A sütemény tetejére gőz fölött olvasztott csokoládét csorgatunk, melybe olvasztás közben kevés olajat teszünk.
Egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a mézes lapok megpuhuljanak és szépen szeletelhető legyen a sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »