Csokis-meggyes tejszínes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl étolaj
- 2 dl langyos víz
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 15 dkg cukor
- 6 dl víz
- 2 cs csokis pudingpor
Tetejére:
- 0,5 l habtejszín
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, 1 dl olajat és 1 dl langyos vizet. Alacsony fordulaton kicsit tovább keverjük, majd hozzáadjunk 20 dkg lisztet, melyben elkevertünk előzőleg fél cs sütőport.
Egy 22*38 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és beletöltjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A maradék alapanyagokból készítünk még egy lapot.
Közben elkészítjük a krémet. Fél liter vízben felforraljuk a meggyet. A csokipudingot a cukorral, a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk és sűrűre főzzük.
Amikor a tésztánk már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt, ég melegen, de nem forrón megtöltjük a meggyes krémmel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tetejére a tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük és ezt a kihűlt sütink tetejére simítjuk.