Citromrolád recept
Hozzávalók:
- piskóta 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból - 2 citrom
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- fél dl víz
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát. Amíg meleg a tészta azt egy kicsit meglisztezett konyharuhára tesszük és feltekerjük a ruhával együtt. A krémhez a cukrot a vízzel és a citrom kifacsart levével felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és azonnal levesszük a tűzről. Félretéve hagyjuk kihűlni, majd habverővel kihabosítjuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt piskótát megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Nem fog eltörni a tészta!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

