Barackos charlotte recept
                            Hozzávalók:
Piskóta tekercshez:
- 5 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg cukor
 - 12,5 dkg liszt
 - 1 kis kanál sütőpor
 
Töltelék:
- 50 dkg túró
 - 3 dl habtejszín felvert habja
 - 20 dkg porcukor
 - 1,5 dl langyos tej
 - 1 csomag zselatin
 - őszibarack befőtt vagy más gyümölcs
 
Elkészítése:
5 tojásból piskótatekercset készítünk. 5 tojássárgáját 5 dkg cukorral kikeverjük. 5 tojásfehérje 5 dkg cukorral felverjük. 12.5 dkg lisztet, 1 kiskanál sütőporral kikeverjük, először a tojássárgájával, majd a fehérjével óvatosan összekeverjük nehogy a hab összeessen. Sütőpapíron vagy kivajazott, lisztezett tepsin sütjük. Ha kisült, akkor nedves konyharuhán feltekerjük. Kihűlés után megtöltjük sárgabaracklekvárral és újra feltekerjük. A piskótatekercset kb. 1cm szélesre szeleteljük. Egy mélyebb kerek tálat folpackkal kibélelünk és a szeleteket körberakjuk. A túrót a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. Ehhez a zselatint a tejben óvatosan, langyosra melegítve feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál habbal, s így adjuk a teljes habmennyiséghez. A tejszínes túróhoz apróra darabolt őszibarack befőttet keverünk. A krémet ráöntjük a piskótára, és a tetejét is kirakjuk a maradék tekercsekkel. Másnap tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk és szeleteljük mint a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


