Pina Colada Pavlova torta recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- só
- 19 dkg cukor
- 0,5 tk étkezési keményítő
- 0.5 tk borecet
- 2 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
- 1 doboz ananászbefőtt
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 3 ek porcukor
- 1 dl kókusztej
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral 20 perc alatt verjük keményre, majd a sót, borecet is adjuk hozzá. Ha kész, laza mozdulatokkal keverjük bele a kókuszreszeléket.
Rajzoljunk egy zsírpapírra 20 cm-es átmérőjű kört, amivel egy tepsit kibélelünk. Ha van két sütőtepsink, akkor két kört készítsük, mert így kisüthetjük egyszerre mind a két lapot. A masszát osszuk ketté, és az egyiket kenőkéssel kenjük el a köralakba, majd a másikat szedjük sima csöves zsákba, és nyomjunk rá kúpokat. Ez lesz a tető.
A tepsiket a sütő közepére helyezzük, majd süssük ki mindkét lapot 150 fokon 40 perc alatt (alsó-felső sütés).
Az ananászt csepegtessük le, kockázzuk fel (ha körszeletes lenne). Friss ananásszal is dolgozhatunk, ha elég érett az ananász, akkor tökéletes.
Keverjük habosra a krémsajtot a cukorral és a kókusztejjel. Kenjük a krémet a kihűlt sima tortakorongra, és rakjuk meg ananászkockákkal. Fedjük be a tetejét a habcsóklappal. Szórjuk meg porcukorral, és hűtsük be tálalásig.