Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pina Colada Pavlova torta recept

Pina Colada Pavlova torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 19 dkg cukor
    • 0,5 tk étkezési keményítő
    • 0.5 tk borecet
    • 2 dkg kókuszreszelék

    A töltelékhez:

    • 1 doboz ananászbefőtt
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 3 ek porcukor
    • 1 dl kókusztej

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral 20 perc alatt verjük keményre, majd a sót, borecet is adjuk hozzá. Ha kész, laza mozdulatokkal keverjük bele a kókuszreszeléket.

    Rajzoljunk egy zsírpapírra 20 cm-es átmérőjű kört, amivel egy tepsit kibélelünk. Ha van két sütőtepsink, akkor két kört készítsük, mert így kisüthetjük egyszerre mind a két lapot. A masszát osszuk ketté, és az egyiket kenőkéssel kenjük el a köralakba, majd a másikat szedjük sima csöves zsákba, és nyomjunk rá kúpokat. Ez lesz a tető.

    A tepsiket a sütő közepére helyezzük, majd süssük ki mindkét lapot 150 fokon 40 perc alatt (alsó-felső sütés).

    Az ananászt csepegtessük le, kockázzuk fel (ha körszeletes lenne). Friss ananásszal is dolgozhatunk, ha elég érett az ananász, akkor tökéletes.

    Keverjük habosra a krémsajtot a cukorral és a kókusztejjel. Kenjük a krémet a kihűlt sima tortakorongra, és rakjuk meg ananászkockákkal. Fedjük be a tetejét a habcsóklappal. Szórjuk meg porcukorral, és hűtsük be tálalásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá