Pina Colada Pavlova torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 19 dkg cukor
  • 0,5 tk étkezési keményítő
  • 0.5 tk borecet
  • 2 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • 1 doboz ananászbefőtt
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 ek porcukor
  • 1 dl kókusztej

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral 20 perc alatt verjük keményre, majd a sót, borecet is adjuk hozzá. Ha kész, laza mozdulatokkal keverjük bele a kókuszreszeléket.

Rajzoljunk egy zsírpapírra 20 cm-es átmérőjű kört, amivel egy tepsit kibélelünk. Ha van két sütőtepsink, akkor két kört készítsük, mert így kisüthetjük egyszerre mind a két lapot. A masszát osszuk ketté, és az egyiket kenőkéssel kenjük el a köralakba, majd a másikat szedjük sima csöves zsákba, és nyomjunk rá kúpokat. Ez lesz a tető.

A tepsiket a sütő közepére helyezzük, majd süssük ki mindkét lapot 150 fokon 40 perc alatt (alsó-felső sütés).

Az ananászt csepegtessük le, kockázzuk fel (ha körszeletes lenne). Friss ananásszal is dolgozhatunk, ha elég érett az ananász, akkor tökéletes.

Keverjük habosra a krémsajtot a cukorral és a kókusztejjel. Kenjük a krémet a kihűlt sima tortakorongra, és rakjuk meg ananászkockákkal. Fedjük be a tetejét a habcsóklappal. Szórjuk meg porcukorral, és hűtsük be tálalásig.