Pillekönnyű almás máktorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók-.
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 12 dkg margarin
- 20 dkg darált mák
- 0,5 dl tej
- fél citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 alma
Elkészítése:
Szétválasztom a tojásokat. A margarint 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.
Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.
A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.
A kész masszát vajjal kikent, mákkal “kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.
Sárgabaracklekvárral tálalom.
Tipp:
A tortaforma átmérője: 26 cm
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.