Pillekönnyű almás máktorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók-.
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek porcukor
- 12 dkg margarin
- 20 dkg darált mák
- 0,5 dl tej
- fél citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 alma
Elkészítése:
Szétválasztom a tojásokat. A margarint 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.
Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.
A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.
A kész masszát vajjal kikent, mákkal “kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.
Sárgabaracklekvárral tálalom.
Tipp:
A tortaforma átmérője: 26 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »


