Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillekönnyű almás máktorta recept

Pillekönnyű almás máktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók-.

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 20 dkg darált mák
    • 0,5 dl tej
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 kk fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 alma

    Elkészítése:

    Szétválasztom a tojásokat. A margarint 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.

    Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.

    A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.

    A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.

    A kész masszát vajjal kikent, mákkal “kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.

    Sárgabaracklekvárral tálalom.

    Tipp:

    A tortaforma átmérője: 26 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá