Hozzávalók-.
Elkészítése:
Szétválasztom a tojásokat. A margarint 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.
Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.
A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.
A kész masszát vajjal kikent, mákkal “kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.
Sárgabaracklekvárral tálalom.
A tortaforma átmérője: 26 cm