Pillangó keksz csokikrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg darált mogyoró
- 10 dkg darált dió vagy mandula
- 25 dkg darált xilit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- vanília aroma
Csokikrémhez:
- fél tábla 75%-os étcsokoládé
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A mogyorót, diót, xilitet összedaráljuk, majd összedolgozzuk a tojás sárgájával és az aromával. Jó fél órára a hűtőbe tesszük, közben a csokikrémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű főzőtejszínt.
A mogyorós masszát vékonyra nyújtjuk, pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, kb 10 percre sütőbe tesszük, majd mikor kisült, akkor megkenjük a csokimasszával és összeragasztjuk kettesével. Sokáig elállna, ha nem falnánk fel egyből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »