Pillangó keksz csokikrémmel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg darált mogyoró
- 10 dkg darált dió vagy mandula
- 25 dkg darált xilit
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- vanília aroma
Csokikrémhez:
- fél tábla 75%-os étcsokoládé
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A mogyorót, diót, xilitet összedaráljuk, majd összedolgozzuk a tojás sárgájával és az aromával. Jó fél órára a hűtőbe tesszük, közben a csokikrémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű főzőtejszínt.
A mogyorós masszát vékonyra nyújtjuk, pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, kb 10 percre sütőbe tesszük, majd mikor kisült, akkor megkenjük a csokimasszával és összeragasztjuk kettesével. Sokáig elállna, ha nem falnánk fel egyből.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.