Pillangó keksz csokikrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg darált mogyoró
- 10 dkg darált dió vagy mandula
- 25 dkg darált xilit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - vanília aroma
Csokikrémhez:
- fél tábla 75%-os étcsokoládé
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A mogyorót, diót, xilitet összedaráljuk, majd összedolgozzuk a tojás sárgájával és az aromával. Jó fél órára a hűtőbe tesszük, közben a csokikrémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű főzőtejszínt.
A mogyorós masszát vékonyra nyújtjuk, pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, kb 10 percre sütőbe tesszük, majd mikor kisült, akkor megkenjük a csokimasszával és összeragasztjuk kettesével. Sokáig elállna, ha nem falnánk fel egyből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



