Pihentetés nélküli mézeskalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 kiskanál szódabikarbóna
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 2,5 dl méz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojással összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk.
Ezután jól lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszúróval kiszaggatjuk és 170 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.
Cukormázzal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


