Pignoli tortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 20 dkg liszt
- 125 g vaj
- 10 dkg cukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 kk só
A töltelékhez:
- 125 g vaj
- 40 g vágott fenyőmag
- 110 g darált mandula
- 135 g porcukor
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g étkezési keményítő
- 1 késhegynyi só
Továbbá:
- 8 db 7,5 cm-es gyümölcstortaforma
- 4 dkg fenyőmag a szóráshoz
- porcukor
- kicsi tortapapír a tálaláshoz
Elkészítése:
Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozom, és fóliába csomagolva 24 órát hűtőbe kifagyasztom.
Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtom, és 7-8 cm átmérőjű korongokat vágok, és a formákba fektetve belenyomkodom, a túllógó részt levágom. Villával megszurkálom, és vaksütéssel elősütöm őket.
A töltelékhez felforrósítok 2 ek. vajat, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítom a fenyőmagot benne. Egy lábasban felolvasztom a maradék vajat, és félreteszem. Összekeverem a fenyőmagot, a mandulát, és a cukrot. Egyenként hozzáadom a tojásokat, és mindig csak akkor adom hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztam.
Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb. Habos sűrű krémet kapok. Lazán hozzáadom, a keményítőt, és a sót, végül a kihűlt olvasztott vajat. A masszát a kihűlt tortákba töltöm, és 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a töltelék pirulni kezd, és kiveszem a sütőből megszórom a fenyőmaggal, és 160 fokon 15-20 percig készre sütöm. Kiemeljük a tortácskákat, és kivesszük a formából. Kihűtjük, szórjuk porcukorral, és így kínáljuk.
Tanácsok, tippek
Azért kell utólag a fenyőmagot sütés közben rászórni, hogy ne süllyedjenek bele a töltelékbe. Bár nálam nem pirult meg annyira, mint kellett volna, de így is mennyei volt az íze. Érdemes kipróbálni, senki nem bánja meg. Francia barátunktól való a recept, arrafelé mindent fenyőmaggal készítenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »