Pignoli tortácska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 20 dkg liszt
- 125 g vaj
- 10 dkg cukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1/2 kk só
A töltelékhez:
- 125 g vaj
- 40 g vágott fenyőmag
- 110 g darált mandula
- 135 g porcukor
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 g étkezési keményítő
- 1 késhegynyi só
Továbbá:
- 8 db 7,5 cm-es gyümölcstortaforma
- 4 dkg fenyőmag a szóráshoz
- porcukor
- kicsi tortapapír a tálaláshoz
Elkészítése:
Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozom, és fóliába csomagolva 24 órát hűtőbe kifagyasztom.
Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtom, és 7-8 cm átmérőjű korongokat vágok, és a formákba fektetve belenyomkodom, a túllógó részt levágom. Villával megszurkálom, és vaksütéssel elősütöm őket.
A töltelékhez felforrósítok 2 ek. vajat, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítom a fenyőmagot benne. Egy lábasban felolvasztom a maradék vajat, és félreteszem. Összekeverem a fenyőmagot, a mandulát, és a cukrot. Egyenként hozzáadom a tojásokat, és mindig csak akkor adom hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztam.
Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb. Habos sűrű krémet kapok. Lazán hozzáadom, a keményítőt, és a sót, végül a kihűlt olvasztott vajat. A masszát a kihűlt tortákba töltöm, és 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a töltelék pirulni kezd, és kiveszem a sütőből megszórom a fenyőmaggal, és 160 fokon 15-20 percig készre sütöm. Kiemeljük a tortácskákat, és kivesszük a formából. Kihűtjük, szórjuk porcukorral, és így kínáljuk.
Tanácsok, tippek
Azért kell utólag a fenyőmagot sütés közben rászórni, hogy ne süllyedjenek bele a töltelékbe. Bár nálam nem pirult meg annyira, mint kellett volna, de így is mennyei volt az íze. Érdemes kipróbálni, senki nem bánja meg. Francia barátunktól való a recept, arrafelé mindent fenyőmaggal készítenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

