Peach Melba pohárdesszert recept

Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 1 cs Győri Édes zabfalatok
- 2 db nektarin
- 20 dkg málna
- 2 dl habtejszín
- 2 ek barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- 12 gombóc vanília jégkrém
Elkészítése:
A málnára szórjuk rá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd óvatosan keverjük össze. (kb. két evőkanálra valót passzírozzunk át egy szitán, és tegyük félre)
A nektarint ízlés szerint szeleteljük, és vágjuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.
A poharakba morzsoljuk bele a zabkekszet, és először tegyünk rá a feldarabolt nektarinból, majd kanalazzuk rá a málnát.
Ezután minden pohárba tegyünk 3 gombóc vanília fagylaltot, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot.
Végül csorgassuk rá az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, majd díszítsük egy-egy szelet nektarinnal.
Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, és élvezettel kanalazzuk, mert különben a fagylalt elolvad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »