Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paulette sütemény recept

Paulette sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg zsír
    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs sütőpor
    • kevés tej

    A töltelékhez:

    • 12 dkg darált dió, vagy mák vagy mogyoró
    • 10-12 dkg kristálycukor
    • egy fél citrom héja és leve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habaja
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A zsírt a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport és annyi tejet, amennyit felvesz. Jól nyújtható tésztát készítünk belőle.

    Metélt vastagságúra nyújtjuk és formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd elkészítjük a tölteléket.

    A tojás fehérjét jó kemény habbá verjük és hozzáadjuk a mákot, vagy éppen amivel tölteni szeretnénk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromot és a zsemlemorzsát. Óvatosan összeforgatjuk és a sütemény közepébe teszünk kis pici adagokat(én tortanyomóval szoktam ).

    Mikor ezzel megvagyunk akkor előmelegített sütőben 4-5 percig sütjük. Vigyázzunk mert hamar megsül! Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá