Paulette sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg zsír
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs sütőpor
- kevés tej
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió, vagy mák vagy mogyoró
- 10-12 dkg kristálycukor
- egy fél citrom héja és leve
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habaja
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A zsírt a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport és annyi tejet, amennyit felvesz. Jól nyújtható tésztát készítünk belőle.
Metélt vastagságúra nyújtjuk és formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd elkészítjük a tölteléket.
A tojás fehérjét jó kemény habbá verjük és hozzáadjuk a mákot, vagy éppen amivel tölteni szeretnénk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromot és a zsemlemorzsát. Óvatosan összeforgatjuk és a sütemény közepébe teszünk kis pici adagokat(én tortanyomóval szoktam ).
Mikor ezzel megvagyunk akkor előmelegített sütőben 4-5 percig sütjük. Vigyázzunk mert hamar megsül! Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.