Paradicsomos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt+ kb 5 ek-nyi
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek étolaj
- 1 csomag szalalkáli
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília eszencia
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a 35 dkg liszttel, melyhez ha már összeállt a tészta további , kb. 5 ek. lisztet adunk, fokozatosan adagolva, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
20 percet pihentetjük, majd 3 lapot sütünk belőle, sütőlapon vagy egy tepsi hátulján. A tepsit minden sütés előtt enyhén margarinoztam és liszteztem.
Sütési hőfok: 175 C° és kb. 10 perc alatt kész egy lap.
Míg hűlnek a lapjaink, addig elkészítjük a krémet.
Kevés tejben, némi cukorral kikeverjük a pudingokat és a többi tejhez adva a maradék cukorral és vaníliás cukorral, kis lángos, sűrűn kevergetve, készre főzzük.
Amikor kihűlt, a puha margarint is hozzáadjuk és géppel összedolgozzuk. Két lapra kell beosztanunk a mennyiséget. Az alsó és a második rétegre kerül krém.
A felsőt pedig porcukorral szórjuk (ebben az esetben szeletelés után másnap)vagy csokimázzal(1 tábla bevonó+ 2 ek. olaj) vonjuk be még frissen,
majd másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a szalalkáli végezze a dolgát.
Tetszőleges formára szeleteljük.
Másnap már Isteni puha!