Papagáj szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 cs csokis pudingpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs puncsos pudingpor
Csokimáz:
- 1 tábla étcsoki
- 5 dkg vaj
- fél dl étolaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté vesszük. A sárgákat elkeverjük a margarinnal és a cukorral, majd a tejfölt is hozzáadjuk.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
Ha a sárgás masszát alaposan összedolgoztuk hozzáadjuk a habot és a lisztet is és eldolgozzuk. A masszát háromfelé vesszük és a részekbe egyenként beledolgozzuk a pudingporokat.
Egy 24*22 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a három különböző masszát felváltva belekanalazzuk.
170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A mázhoz valókat gőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütire csorgatjuk egyenletesen. Ha megszilárdult akkor felszeleteljük és tálalhatjuk. Ízlés szerint díszíthetjük még tejszínhabbal és citromfűvel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »