Papagájszem recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- csipet só
- 125 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 9 g sütőpor
- 1,5 cs vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
Kenéshez:
- lekvár
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, sóval, fahéjjal, hozzáadjuk az olvasztott (de hideg) margarint, simává keverjük, majd fokozatosan öntjük bele a sütőporos lisztet. Ha már elég sűrű, akkor kézzel gyúrjuk hozzá a maradék lisztet. (Ha még ragacsos, lisztet tegyünk bele, ha pedig szárazabb, akkor tejfölt).
Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztából kis golyókat formálunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, közepükre egy kávéskanállal lekvárt rakunk, amibe belenyomjuk a golyókat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 13 perc megsütjük, vaníliás porcukorral tálaljuk.
Ebből a mennyiségből kb 50 db lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »