Papagájszem recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- csipet só
- 125 g cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 9 g sütőpor
- 1,5 cs vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
Kenéshez:
- lekvár
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, sóval, fahéjjal, hozzáadjuk az olvasztott (de hideg) margarint, simává keverjük, majd fokozatosan öntjük bele a sütőporos lisztet. Ha már elég sűrű, akkor kézzel gyúrjuk hozzá a maradék lisztet. (Ha még ragacsos, lisztet tegyünk bele, ha pedig szárazabb, akkor tejfölt).
Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztából kis golyókat formálunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, közepükre egy kávéskanállal lekvárt rakunk, amibe belenyomjuk a golyókat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 13 perc megsütjük, vaníliás porcukorral tálaljuk.
Ebből a mennyiségből kb 50 db lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.