Papagáj szelet recept

Hozzávalók:
- 35 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csokis pudingpor
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 puncs pudingpor
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csoki
- 2 evőkanál étolaj
Díszítéshez:
- dekor cukor
Elkészítése:
Margarint, porcukrot, tojások sárgáját habosra keverjük. A lisztbe csipet sót, 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások felvert fehérjét a tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osszuk. Az egyikbe a csokis, a másikba a vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük.
Két őzgerincformát kikenünk vajjal,liszttel és belekanalazzuk felváltva a tésztát . A végén kicsit összerázzuk,hogy jobban összekeveredjenek a színek. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül.
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a kihűlt sütit. Színes cukorral megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »