Papagáj szelet recept

Hozzávalók:
- 35 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csokis pudingpor
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 puncs pudingpor
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csoki
- 2 evőkanál étolaj
Díszítéshez:
- dekor cukor
Elkészítése:
Margarint, porcukrot, tojások sárgáját habosra keverjük. A lisztbe csipet sót, 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások felvert fehérjét a tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osszuk. Az egyikbe a csokis, a másikba a vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük.
Két őzgerincformát kikenünk vajjal,liszttel és belekanalazzuk felváltva a tésztát . A végén kicsit összerázzuk,hogy jobban összekeveredjenek a színek. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül.
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a kihűlt sütit. Színes cukorral megszórhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »