Papagáj szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg porcukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csokoládés pudingpor
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 puncs pudingpor
- 2 db őzgerinc forma
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 ek étolaj
A díszítéshez:
- színes cukor
Elkészítése:
A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.
A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk.
Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgájás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyikbe csokoládés,a másikba vaníliás,a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Kivajazott,kilisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk,a végén egy kicsit összerázzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.