Papagáj szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg porcukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csokoládés pudingpor
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 puncs pudingpor
- 2 db őzgerinc forma
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 ek étolaj
A díszítéshez:
- színes cukor
Elkészítése:
A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.
A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk.
Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgájás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyikbe csokoládés,a másikba vaníliás,a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Kivajazott,kilisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk,a végén egy kicsit összerázzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »