Palota kocka recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Túrós réteg:
- 45 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 tk vanília aroma
Pudingos réteg:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl rostos őszibaracklé (100%-os)
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Díszítés:
- tortadara (csokoládés)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi aljába szabott sütőpapírt teszünk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
Beleszórjuk apránként a cukrot, és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.
Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével. Még kb. 3 percig hagyjuk a gépet dolgozni.
A lisztet óvatosan keverjük bele, egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől.
Beleöntjük a tepsibe a tésztát, és elsimítjuk.
Mérsékelt hőfokon sütjük készre kb. 25 perc alatt a piskótát. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, és ízesítjük a vaníliával, majd beledolgozzuk robotgéppel a túrót is. Rákenjük a piskótára egyenletesen a túrós krémet, és hűtőbe tesszük.
A pudingot a gyümölcslével sűrűre főzzük, és hagyjuk kicsit hűlni. A túrókrém tetejére simítjuk a pudingot, és ismét hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot is kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a megszilárdult puding tetejére simítjuk, majd megszórjuk tortadarával.
Kockára vágva kínáljuk.
Tipp:
A sütemény egyáltalán nem édes, pont kellemes. Ha valaki édesszájú, akkor a pudinghoz és a tejszínhabhoz is adhat cukrot, de szerintem nem szükséges.
A palota kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »