Pálmalepény recept
Elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és bőven megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét és a kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.
Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon 20 percig sütjük és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.
Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

