Pálmalepény recept

Elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és bőven megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét és a kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.
Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon 20 percig sütjük és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.
Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »