Paleo Kinder Pingui recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dl víz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 tk fahéj
- 3 tk rumaroma
- 1 citrom leve
- 5 ek útifű maghéj
- 10 dkg darált mandula
- 4 ek kókuszreszelék
- 5 dkg darált dió
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 10 dkg kókuszzsír olvasztva
- 4 ek kakaópor
- ízlés szerint édesítő
Töltelék:
- 10 dkg kókuszliszt
- 2 citrom leve
- 1/2 tk vanília aroma
- 5 dkg kókuszzsír
- annyi víz,amennyivel szépen kenhetővé válik
- ízlés szerint édesítő
Elkészítése:
A tészta:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük,a tojások sárgáját a rumaromával,a zsírral,a vízzel kikeverjük,majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat,majd belekeverjük a tojásfehérjét. Kizsírozott tepsibe öntjük,majd előmelegített sütőben kb 175-180 fokon 40 percig sütjük egy nagyobb tepsiben (tűpróbáig).
Ha megsült,kettévágjuk és a következő töltelékkel töltjük meg: 10 dkg kókuszliszt,2 citrom leve,1/2 tk vanília aroma,5 dkg kókuszzsír, édesítő, annyi vízzel kikeverve,amennyivel szépen kenhetővé válik.
Tipp:
A tetejére csokimáz is tehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »

