Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Osztrák sütemény recept

Osztrák sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg cukor
    • 22 dkg darált dió
    • 7 dkg zsemlemorzsa
    • 1 tk sütőpor

    A krémhez:

    • 20 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl kávé
    • 1 cs babapiskóta

    Az babapiskóták mártogatásához:

    • 1 dl rummal ízesített tej

    A bevonathoz:

    • 5 ek kristálycukor
    • 5 ek víz
    • 5 ek kakaópor
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 20*30 cm-es tepsiben. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (ez kb 8-10 perc). A diót a zsemlemorzsával összekeverjük és a sütőporral a hozzá keverjük egy fakanállal az előzőleg kikevert masszával. Két részre osztjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a két lapot.

    A vaníliás pudingport a kávéval, cukorral, tojás sárgával csomómentesre kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal jól kihabosítjuk, nagyon könnyű finom krémet kapunk.

    Az első lapot megkenjük fele krémmel, kirakjuk a rumos tejbe mártott babapiskótákkal. Rákenjük a másik adag krémet és befedjük a másik lappal Most főzött csokimázat készítettem rá.

    A vizet a cukorral, kakaóporral összekeverjük és közepes lángon, kevergetve összefőzzük. Nem főzzük túl, csak addig, míg a cukor elolvad. Tűzről lehúzva belekeverjük a vajat. Pár pillanatra visszatesszük a lángra, kicsit összekeverjük. A tűzről levéve kicsit várunk, hogy hűljön, de meg ne dermedjen és a sütemény tetejére kenjük.

    Régi recept, Zalából kaptam, most került elkészítésre. Ajánlom mindenkinek, főként azoknak, akik szeretik a kávés ízesítésű sütiket.
    Csokoládéval is bevonhatjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá