Osztrák sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 22 dkg darált dió
- 7 dkg zsemlemorzsa
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg vaj
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl kávé
- 1 cs babapiskóta
Az babapiskóták mártogatásához:
- 1 dl rummal ízesített tej
A bevonathoz:
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek víz
- 5 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 20*30 cm-es tepsiben. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (ez kb 8-10 perc). A diót a zsemlemorzsával összekeverjük és a sütőporral a hozzá keverjük egy fakanállal az előzőleg kikevert masszával. Két részre osztjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a két lapot.
A vaníliás pudingport a kávéval, cukorral, tojás sárgával csomómentesre kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal jól kihabosítjuk, nagyon könnyű finom krémet kapunk.
Az első lapot megkenjük fele krémmel, kirakjuk a rumos tejbe mártott babapiskótákkal. Rákenjük a másik adag krémet és befedjük a másik lappal Most főzött csokimázat készítettem rá.
A vizet a cukorral, kakaóporral összekeverjük és közepes lángon, kevergetve összefőzzük. Nem főzzük túl, csak addig, míg a cukor elolvad. Tűzről lehúzva belekeverjük a vajat. Pár pillanatra visszatesszük a lángra, kicsit összekeverjük. A tűzről levéve kicsit várunk, hogy hűljön, de meg ne dermedjen és a sütemény tetejére kenjük.
Régi recept, Zalából kaptam, most került elkészítésre. Ajánlom mindenkinek, főként azoknak, akik szeretik a kávés ízesítésű sütiket.
Csokoládéval is bevonhatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »