Őszibarackos túrós szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 15 dkg margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 17 dkg liszt
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom
- 6 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 5 dl tej
- 1 ü barack
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot kikeverjük a sárgákkal, olvasztott margarinnal és a citrom héjával, levével. A lisztet elkeverjük a sütőporral és felváltva a sárgákkal a fehérjéhez keverjük óvatosan. Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor három részre vágjuk.
A krémhez a túrót kikeverjük a citrom héjával, levével és 6 dkg cukorral, valamit a felaprított befőttel. A pudingot felfőzzük a tejben 2 ek cukorral, majd ha kihűlt akkor összekeverjük a túrós töltelékkel. Megtöltjük a lapokat és ízlés szerint díszítjük.
(Én a tetejére gőz felett 2 tojás fehérjét kemény habbá vertem 4 ek cukorral. Színezni szörppel lehet vagy ételfestékkel.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »