Őszibarackos krémszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kiskanál kakaópor
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál zselatinpor
- befőtt vagy friss őszibarack
A tetejére:
- befőtt vagy friss őszibarack
- 1 dl barackbefőtt leve
- 1 kiskanál zselatinpor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig kikeverjük; hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a masszát a kemény habbá vert tojásfehérjékbe lazítjuk. Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe óvatosan beleforgatjuk a kakaóport.
A kétfajta tésztát külön-külön két kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészültek lehúzzuk róluk a sütőpapírt és kihűtjük.
A kihűlt, sárga piskótalapot visszatesszük a tepsibe, és a tetejét kirakjuk vékony szeletekre vágott őszibarackra. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, a reszelt citromhéjat, a fél dl forró vízben feloldott zselatint és elkeverjük az egészet. A barackos tésztára szedjük, elsimítjuk, majd rátesszük a kakaós piskótalapot. Kicsit rányomkodjuk és hűtőben megdermesztjük.
Végül a tetejét is kirakjuk felszeletelt őszibarackkal, és megkenjük a forró baracklében feloldott zselatinnal. A hűtőbe visszatéve dermesztjük tovább. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.