Őszibarackos krémszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kiskanál kakaópor
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál zselatinpor
- befőtt vagy friss őszibarack
A tetejére:
- befőtt vagy friss őszibarack
- 1 dl barackbefőtt leve
- 1 kiskanál zselatinpor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig kikeverjük; hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a masszát a kemény habbá vert tojásfehérjékbe lazítjuk. Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe óvatosan beleforgatjuk a kakaóport.
A kétfajta tésztát külön-külön két kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészültek lehúzzuk róluk a sütőpapírt és kihűtjük.
A kihűlt, sárga piskótalapot visszatesszük a tepsibe, és a tetejét kirakjuk vékony szeletekre vágott őszibarackra. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, a reszelt citromhéjat, a fél dl forró vízben feloldott zselatint és elkeverjük az egészet. A barackos tésztára szedjük, elsimítjuk, majd rátesszük a kakaós piskótalapot. Kicsit rányomkodjuk és hűtőben megdermesztjük.
Végül a tetejét is kirakjuk felszeletelt őszibarackkal, és megkenjük a forró baracklében feloldott zselatinnal. A hűtőbe visszatéve dermesztjük tovább. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

