Őszibarackos kedvenc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 0,5 dl víz
- csipet só
Feltéthez:
- 1 ek gríz
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristály cukor
- 1 pohár tejföl
- 1 vaníliás cukor vagy 1 kk vanília aroma
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy félórára. Az idő leteltével a tésztát egy 24 cm átmérőjű jénai vagy tepsi közepére tesszük, és kézzel elegyengetjük, úgy hogy a peremére is jusson a tésztából.
Erre a tésztára rászórjuk a grízt és arra rakjuk a meghámozott felszeletelt őszibarackot.
A tojást villával kicsit felverjük, majd beletesszük, a cukrot, a vaníliát és a kanál lisztet. Ezt összekeverjük, majd a pohár tejfölt is belekeverjük, a ezt öntjük a gyümölcs tetejére.
Előre melegített sütőben 180◦C-on addig sütjük még egyenletes világos barna nem lesz (kb. 40 perc, sütőtől függ gázban, hamarabb villanyban tovább sül).
Tipp:
Készíthető más gyümölccsel is én még körtével szoktam.
Variálható úgy hogy a tojás fehérjét keményre felverjük a cukor felével, (de ekkor 4 egész tojást használok )A másik felével a tojás sárgát kavarjuk ki ebbe tesszük a lisztet és a tejfölt és ezt kavarjuk össze . Majd az egészet ráöntjük a gyümölcsökre. Ebben az estben alacsonyabb hőfokon sütjük és tovább.