Őszibarackos kedvenc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 0,5 dl víz
- csipet só
Feltéthez:
- 1 ek gríz
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristály cukor
- 1 pohár tejföl
- 1 vaníliás cukor vagy 1 kk vanília aroma
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy félórára. Az idő leteltével a tésztát egy 24 cm átmérőjű jénai vagy tepsi közepére tesszük, és kézzel elegyengetjük, úgy hogy a peremére is jusson a tésztából.
Erre a tésztára rászórjuk a grízt és arra rakjuk a meghámozott felszeletelt őszibarackot.
A tojást villával kicsit felverjük, majd beletesszük, a cukrot, a vaníliát és a kanál lisztet. Ezt összekeverjük, majd a pohár tejfölt is belekeverjük, a ezt öntjük a gyümölcs tetejére.
Előre melegített sütőben 180◦C-on addig sütjük még egyenletes világos barna nem lesz (kb. 40 perc, sütőtől függ gázban, hamarabb villanyban tovább sül).
Tipp:
Készíthető más gyümölccsel is én még körtével szoktam.
Variálható úgy hogy a tojás fehérjét keményre felverjük a cukor felével, (de ekkor 4 egész tojást használok )A másik felével a tojás sárgát kavarjuk ki ebbe tesszük a lisztet és a tejfölt és ezt kavarjuk össze . Majd az egészet ráöntjük a gyümölcsökre. Ebben az estben alacsonyabb hőfokon sütjük és tovább.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »