Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos alagút recept

Őszibarackos alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 mk sütőpor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 5 csapott ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk rum
    • 2 dl tejszín
    • 0,5 csomag színtelen tortazselé
    • 6 szép őszibarack, vagy 1 barackkonzerv

    Elkészítése:

    A piskótatésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukros sárgáját. Amikor egynemű, fakanállal belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

    Amíg kihűl a tészta, a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, legvégül az 1 evőkanál cukorral és 1 dl vízzel felforralt tortazselét keverjük bele.

    Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal, a piskótának levágjuk az egyharmadát. A nagyobbik részt belefektetjük a formába, abba váltakozva belerakjuk a túrókrémet a hámozott, felezett őszibarackokkal.

    A tetejét az egyharmad piskótával betakarjuk és, hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt kiborítjuk, levesszük róla a folpackot, és felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá