Őszibarackos alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 mk sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 5 csapott ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk rum
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 csomag színtelen tortazselé
  • 6 szép őszibarack, vagy 1 barackkonzerv

Elkészítése:

A piskótatésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukros sárgáját. Amikor egynemű, fakanállal belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

Amíg kihűl a tészta, a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, legvégül az 1 evőkanál cukorral és 1 dl vízzel felforralt tortazselét keverjük bele.

Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal, a piskótának levágjuk az egyharmadát. A nagyobbik részt belefektetjük a formába, abba váltakozva belerakjuk a túrókrémet a hámozott, felezett őszibarackokkal.

A tetejét az egyharmad piskótával betakarjuk és, hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt kiborítjuk, levesszük róla a folpackot, és felszeleteljük.