Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A piskótatésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukros sárgáját. Amikor egynemű, fakanállal belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
Amíg kihűl a tészta, a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, legvégül az 1 evőkanál cukorral és 1 dl vízzel felforralt tortazselét keverjük bele.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal, a piskótának levágjuk az egyharmadát. A nagyobbik részt belefektetjük a formába, abba váltakozva belerakjuk a túrókrémet a hámozott, felezett őszibarackokkal.
A tetejét az egyharmad piskótával betakarjuk és, hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt kiborítjuk, levesszük róla a folpackot, és felszeleteljük.