Őszibarack sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 280 g sima liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 70 g cukor
- 60 g zsír (puha)
- 50 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 2 ek holland kakaópor
- 50 g margarin
- 100 ml rum aroma
- 150 g porcukor
- 2 ek baracklekvár
- kivájt tésztamorzsa
Díszítés:
- ételfesték (piros, sárga)
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit berakjuk a robotgépbe, és kissé ragacsos tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkára borítjuk, és lisztezett kézzel kicsi golyókat sodrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 12-15 percig sütjük. Még forrón kivájjuk az alját, majd hagyjuk alaposan kihűlni.
A töltelékhez a kivájt tésztát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt, a cukrot, a margarint, és a rum aromát. Alaposan átkeverjük, majd megtöltjük a barackokat vele. Kettőt összeragasztunk.
Az ételfestékkel egy ecset segítségével befestjük a barackokat, és kristálycukorban hempergetjük meg. Hűtőben tároljuk.
Tipp:
Video: https://www.youtube.com/watch?v=91HcQMXu9YM
A Őszibarack sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 57 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


