Őszibarack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg + 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl tej
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- rum aroma (ízlés szerint)
- 2 ek sárgabaracklekvár
- kakaópor (cukrozatlan, ízlés szerint)
Színezéshez:
- piros, zöld és esetleg sárga színű ételfesték
- kristálycukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A 8 dkg lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuka tojásos-cukros margarinhoz az egészet megint jól összekeverjük. Ezt a folyékony masszát 1 óráig pihentetjük (nem a hűtőben).
Pihenés után a masszába belekeverjük a maradék lisztet, először fakanállal keverjük, majd a kezünkkel jól összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk.
A tésztából diónyi golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, de ne túl szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyon világos “barnára” süssük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz. (Én kb 13-15 percig sütöttem). Éppen, hogy csak egy kis színt kell kapnia.
Ha megsültek, sütőből kivéve, még melegen késsel kivájjuk a félgömbök közepét, de a kivájt tésztát NEM DOBJUK KI, hanem félretesszük, mert majd kell a töltelékhez.
A margarint gőz fölött a tojásokkal és a cukorral “krémmé” főzzük, majd beletesszük a kakaóport és leöntjük vele a kivájt tésztát. Hozzáadjuk a lekvárt, a rumaromát és az egészet jól összekeverjük. A hűtőbe betesszük, hogy kicsit dermedjen.
Mikor kicsit keménykedett a töltelék, akkor egy ki kanál segítségével megtöltjük a tésztákat és 2-2-t összeillesztünk.
Mindegyik színezéket egy kispohárba beleöntjük és kevés, langyos vízzel hígítjuk, majd ecsettel ízlésünknek megfelelően a barack mindkét oldalát befestjük és utána azonnal meghempergetjük cukorban.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

