Őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg + 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- rum aroma (ízlés szerint)
- 2 ek sárgabaracklekvár
- kakaópor (cukrozatlan, ízlés szerint)
Színezéshez:
- piros, zöld és esetleg sárga színű ételfesték
- kristálycukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A 8 dkg lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuka tojásos-cukros margarinhoz az egészet megint jól összekeverjük. Ezt a folyékony masszát 1 óráig pihentetjük (nem a hűtőben).
Pihenés után a masszába belekeverjük a maradék lisztet, először fakanállal keverjük, majd a kezünkkel jól összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk.
A tésztából diónyi golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, de ne túl szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyon világos “barnára” süssük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz. (Én kb 13-15 percig sütöttem). Éppen, hogy csak egy kis színt kell kapnia.
Ha megsültek, sütőből kivéve, még melegen késsel kivájjuk a félgömbök közepét, de a kivájt tésztát NEM DOBJUK KI, hanem félretesszük, mert majd kell a töltelékhez.
A margarint gőz fölött a tojásokkal és a cukorral “krémmé” főzzük, majd beletesszük a kakaóport és leöntjük vele a kivájt tésztát. Hozzáadjuk a lekvárt, a rumaromát és az egészet jól összekeverjük. A hűtőbe betesszük, hogy kicsit dermedjen.
Mikor kicsit keménykedett a töltelék, akkor egy ki kanál segítségével megtöltjük a tésztákat és 2-2-t összeillesztünk.
Mindegyik színezéket egy kispohárba beleöntjük és kevés, langyos vízzel hígítjuk, majd ecsettel ízlésünknek megfelelően a barack mindkét oldalát befestjük és utána azonnal meghempergetjük cukorban.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »