Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Színezéshez:
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A 8 dkg lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuka tojásos-cukros margarinhoz az egészet megint jól összekeverjük. Ezt a folyékony masszát 1 óráig pihentetjük (nem a hűtőben).
Pihenés után a masszába belekeverjük a maradék lisztet, először fakanállal keverjük, majd a kezünkkel jól összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk.
A tésztából diónyi golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, de ne túl szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyon világos “barnára” süssük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz. (Én kb 13-15 percig sütöttem). Éppen, hogy csak egy kis színt kell kapnia.
Ha megsültek, sütőből kivéve, még melegen késsel kivájjuk a félgömbök közepét, de a kivájt tésztát NEM DOBJUK KI, hanem félretesszük, mert majd kell a töltelékhez.
A margarint gőz fölött a tojásokkal és a cukorral “krémmé” főzzük, majd beletesszük a kakaóport és leöntjük vele a kivájt tésztát. Hozzáadjuk a lekvárt, a rumaromát és az egészet jól összekeverjük. A hűtőbe betesszük, hogy kicsit dermedjen.
Mikor kicsit keménykedett a töltelék, akkor egy ki kanál segítségével megtöltjük a tésztákat és 2-2-t összeillesztünk.
Mindegyik színezéket egy kispohárba beleöntjük és kevés, langyos vízzel hígítjuk, majd ecsettel ízlésünknek megfelelően a barack mindkét oldalát befestjük és utána azonnal meghempergetjük cukorban.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat!