Őszibarack recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg cukor
- 40-45 dkg liszt
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg dió
- 20 dkg cukor
- 1 rum aroma
Díszítéshez:
- kristálycukor
- piros és zöld ételfesték
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd kinyújtjuk. Kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a barack formába nyomkodjuk őket, kisütögetjük.
A krém hozzávalóit összeállítjuk.
Ha kisültek a kis barackok, kettő közé krémet kenünk, összerakjuk őket. Megkenjük egyik felüket zöld, másik felüket piros ételfestékkel, kristálycukorba forgatjuk.
Jó pár nappal a kínálás előtt elkészíteni, mert jobban átpuhul a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

