Őszibarack recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg cukor
- 40-45 dkg liszt
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg dió
- 20 dkg cukor
- 1 rum aroma
Díszítéshez:
- kristálycukor
- piros és zöld ételfesték
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd kinyújtjuk. Kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a barack formába nyomkodjuk őket, kisütögetjük.
A krém hozzávalóit összeállítjuk.
Ha kisültek a kis barackok, kettő közé krémet kenünk, összerakjuk őket. Megkenjük egyik felüket zöld, másik felüket piros ételfestékkel, kristálycukorba forgatjuk.
Jó pár nappal a kínálás előtt elkészíteni, mert jobban átpuhul a tészta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »