Őszi szivárvány szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 tk szalalkáli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 7 ek porcukor
- 1 l tej
- 15 dkg vaj
- 2,5 dl habtejszín
- 3 csepp ételfesték (zöld, piros, sárga)
Tetejére:
- 20 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Tészta készítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként késhegynyi vastagságú lapokat nyújtunk.
A lapokat egyenként közepes tepsi hátán, 180 fokos sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A tej negyed részét felforraljuk. A maradék tejbe belekeverjük a pudingporokat, és a felforrt tejbe keverjük.
A vajat kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémbe keverjük.
A tejszínt keményre felverjük, és a krémhez vegyítjük.
3 részre osztjuk, 3 féle ételfestékkel megszínezzük, majd összeállítjuk a sütit.
Összeállítás:
Az első lapra kenjük a zöld krémet, erre jön egy lap, majd a sárga krém, ismét egy lap, piros krém, és befedjük az utolsó lappal.
A fehér csokoládét felolvasztjuk 1 ek olajjal, és befedjük vele a sütit.
Tortadarával megszórjuk.
A Őszi szivárvány szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »