Őszi szivárvány szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 tk szalalkáli
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 7 ek porcukor
- 1 l tej
- 15 dkg vaj
- 2,5 dl habtejszín
- 3 csepp ételfesték (zöld, piros, sárga)
Tetejére:
- 20 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Tészta készítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként késhegynyi vastagságú lapokat nyújtunk.
A lapokat egyenként közepes tepsi hátán, 180 fokos sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A tej negyed részét felforraljuk. A maradék tejbe belekeverjük a pudingporokat, és a felforrt tejbe keverjük.
A vajat kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémbe keverjük.
A tejszínt keményre felverjük, és a krémhez vegyítjük.
3 részre osztjuk, 3 féle ételfestékkel megszínezzük, majd összeállítjuk a sütit.
Összeállítás:
Az első lapra kenjük a zöld krémet, erre jön egy lap, majd a sárga krém, ismét egy lap, piros krém, és befedjük az utolsó lappal.
A fehér csokoládét felolvasztjuk 1 ek olajjal, és befedjük vele a sütit.
Tortadarával megszórjuk.
A Őszi szivárvány szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 14 g