Őszi rózsa sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 piros alma
- 2 ek kristálycukor
- fahéj
- 0,5 citrom leve
- 1 csomag leveles tészta
- 3 ek lekvár
Elkészítése:
Elsőként az almákat vágjuk ketté, vegyük ki a magházat, és vékony, kb. 2 mm széles szeletekre vágjuk fel. Tegyük egy tálba, engedjük fel annyi vízzel, hogy az almaszeleteket ellepje, és facsarjuk bele a fél citrom levét.
Tegyük a tálat a mikróba kb. 5 percre, hogy az alma jól megpuhuljon. Az egész süti elkészítésének ez a lépés a titka. Fontos, hogy az almaszeletek tényleg vékonyak legyenek, és hogy kellő ideig puhítsuk a mikróban, mert ezáltal lesz könnyen hajlítható.
Következő lépésben fogjuk a leveles tésztánkat (én most olyat vettem, amiben 4 db lap volt, eleve nyújtva) és nyújtsuk ki úgy, hogy 3 db 15 cm-es csíkot tudjunk belőle vágni. Az almáról öntsük le a vizet, és itassuk le róla papírtörlővel a vizet.
Ezután minden egyes csíkot kenjünk meg a lekvárral (én eperlekvárt választottam), az almaszeleteket pedig egymást fedve tegyük végig minden csíkon. Szórjuk végig egy hintésnyi fahéjjal és kristálycukorral, majd hajtsuk ketté a tésztacsíkot. Hengerben tekerjük fel, így fogjuk megkapni a jellegzetes virágmintát.
Nincs más hátra, csak a feltekert virágokat beletenni egy picit kivajazott muffin papírba, és előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, addig, amíg a szirmok elkezdenek barnulni.
Tálalásnál porcukorral hintjük meg. Jöhet hozzá egy forró tea, és kész is az igazi vasárnapi teadélután.
A Őszi rózsa sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »