Hozzávalók:
Elkészítése:
Elsőként az almákat vágjuk ketté, vegyük ki a magházat, és vékony, kb. 2 mm széles szeletekre vágjuk fel. Tegyük egy tálba, engedjük fel annyi vízzel, hogy az almaszeleteket ellepje, és facsarjuk bele a fél citrom levét.
Tegyük a tálat a mikróba kb. 5 percre, hogy az alma jól megpuhuljon. Az egész süti elkészítésének ez a lépés a titka. Fontos, hogy az almaszeletek tényleg vékonyak legyenek, és hogy kellő ideig puhítsuk a mikróban, mert ezáltal lesz könnyen hajlítható.
Következő lépésben fogjuk a leveles tésztánkat (én most olyat vettem, amiben 4 db lap volt, eleve nyújtva) és nyújtsuk ki úgy, hogy 3 db 15 cm-es csíkot tudjunk belőle vágni. Az almáról öntsük le a vizet, és itassuk le róla papírtörlővel a vizet.
Ezután minden egyes csíkot kenjünk meg a lekvárral (én eperlekvárt választottam), az almaszeleteket pedig egymást fedve tegyük végig minden csíkon. Szórjuk végig egy hintésnyi fahéjjal és kristálycukorral, majd hajtsuk ketté a tésztacsíkot. Hengerben tekerjük fel, így fogjuk megkapni a jellegzetes virágmintát.
Nincs más hátra, csak a feltekert virágokat beletenni egy picit kivajazott muffin papírba, és előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, addig, amíg a szirmok elkezdenek barnulni.
Tálalásnál porcukorral hintjük meg. Jöhet hozzá egy forró tea, és kész is az igazi vasárnapi teadélután.