Örvényes nyalókakeksz recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 saslikpálca vagy 4 hurkapálca
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, margarint, porcukort, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját alaposan összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és jól belegyúrjuk.
Mindkét masszából diónyi darabot csípünk, majd egyenlő hosszúrágúra sodorjuk a tésztákat. A két rudat egymáson megtekerjük, majd egy rúddá sodorjuk. Ha kisebb nyalókákat szeretnénk, akkor kisebb rudakat érdemes sodorni. Az egyik végétől elkezdjük feltekerni és a végén egy csigát kell kapnunk.
A kész csigákat sütőpapíros tepsire tesszük egymástól távolabb, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve, a még forró csigákba óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »