Örvényes nyalókakeksz recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 saslikpálca vagy 4 hurkapálca
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, margarint, porcukort, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját alaposan összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és jól belegyúrjuk.
Mindkét masszából diónyi darabot csípünk, majd egyenlő hosszúrágúra sodorjuk a tésztákat. A két rudat egymáson megtekerjük, majd egy rúddá sodorjuk. Ha kisebb nyalókákat szeretnénk, akkor kisebb rudakat érdemes sodorni. Az egyik végétől elkezdjük feltekerni és a végén egy csigát kell kapnunk.
A kész csigákat sütőpapíros tepsire tesszük egymástól távolabb, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve, a még forró csigákba óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »