Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, margarint, porcukort, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját alaposan összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és jól belegyúrjuk.
Mindkét masszából diónyi darabot csípünk, majd egyenlő hosszúrágúra sodorjuk a tésztákat. A két rudat egymáson megtekerjük, majd egy rúddá sodorjuk. Ha kisebb nyalókákat szeretnénk, akkor kisebb rudakat érdemes sodorni. Az egyik végétől elkezdjük feltekerni és a végén egy csigát kell kapnunk.
A kész csigákat sütőpapíros tepsire tesszük egymástól távolabb, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve, a még forró csigákba óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcát.