Örvényes kevert szelet recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 20 dkg margarin
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit (20*32 cm) vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálban a cukrokat habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A massza 1/3-ad részét egy másik tálba rakjuk és a kakaóporral simára keverjük. Az előkészített tepsibe simítjuk a világos tésztát, majd rákanalazzuk a kakaósat. Egy villával hullámokat húzva kicsit örvényesítjük.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágunk és meghintjük porcukorral.
Tipp:
Egyszerű kevert süteménynek indult. Aztán gondoltam egyet és egy kevés masszát kakaóval színeztem, majd egy villával kicsit összekócoltam. Ezután a sütő üveg ajtaján keresztül izgatottan figyeltem, mi lesz belőle. A sütés vége felé szomorúan láttam, hogy a tészta teteje jelentősen megemelkedett, míg a széle nem annyira.
Gondolkodtam is, hogy közzétegyem-e a blogon, de amikor kihűlt és végre megkóstoltuk, ízre egy nagyon finom süteményt fedeztünk fel és a mintázata is szépséges lett. A kockára vágás helyett a vékonyra szeletelés mellett döntöttem. Így pedig a sütemény egy része olyan, mintha püspökkenyér formában készült volna. A többi része is elfogyott természetesen. Nekem sem sikerül minden úgy, ahogy szeretném, de mindig igyekszem belőle a legjobbat kihozni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »