Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit (20*32 cm) vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálban a cukrokat habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A massza 1/3-ad részét egy másik tálba rakjuk és a kakaóporral simára keverjük. Az előkészített tepsibe simítjuk a világos tésztát, majd rákanalazzuk a kakaósat. Egy villával hullámokat húzva kicsit örvényesítjük.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágunk és meghintjük porcukorral.
Egyszerű kevert süteménynek indult. Aztán gondoltam egyet és egy kevés masszát kakaóval színeztem, majd egy villával kicsit összekócoltam. Ezután a sütő üveg ajtaján keresztül izgatottan figyeltem, mi lesz belőle. A sütés vége felé szomorúan láttam, hogy a tészta teteje jelentősen megemelkedett, míg a széle nem annyira.
Gondolkodtam is, hogy közzétegyem-e a blogon, de amikor kihűlt és végre megkóstoltuk, ízre egy nagyon finom süteményt fedeztünk fel és a mintázata is szépséges lett. A kockára vágás helyett a vékonyra szeletelés mellett döntöttem. Így pedig a sütemény egy része olyan, mintha püspökkenyér formában készült volna. A többi része is elfogyott természetesen. Nekem sem sikerül minden úgy, ahogy szeretném, de mindig igyekszem belőle a legjobbat kihozni.