Oroszkrém kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek étolaj
- 5 ek víz
Krém hozzávalói:
- 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 9 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- rum
- 1 csomag mazsola (elhagyható)
- 3 dl habtejszín,
- 2 tk zselatin
- kandírozott narancshéj
Díszítés:
- 2 dl habtejszín
- kandírozott narancshéj
- olvasztott csoki
Elkészítése:
Piskóta készítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Ezután jól összekeverjük a tojássárgáját a cukrokkal, hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ebbe a tojásos keverékbe felváltva tesszük bele a lisztet és a kemény habot. Óvatosan keverjük, hogy a hab ne essen össze, így egy nagyon laza tésztát kapunk. Előmelegített sütőben 180 fokon két lapot sütünk. Amíg a tészta sül, elkészíthetjük a krémet.
Krém:
A tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A kandírozott narancshéjat és a rumban áztatott mazsolát is belekeverjük a kihűlt pudingba.
A zselatint vízben feloldjuk, és a pudinghoz keverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba, és megint összekeverjük.
Összeállítás:
Az első tésztát megkenjük a pudingos krém 1/3 részével, és ráhelyezzük a tetejét, és a maradék krémmel bekenjük.
A díszítéshez a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a krém tetejére kenjük, ízlés szerint díszítjük a tortát, akár narancs szeletekkel is.
Tipp:
Ha cukrászhabot (növényi tejszín) használunk, megfelelő keménységűre tudjuk felverni, azonban ha állati eredetű tejszínhabbal dolgozunk, 1-1 csomag habfixálót keverjünk a habhoz, hogy megfelelő tartása legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »