Orosz teasütemény recept

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- pici őrölt fahéj
- reszelt citromhéj
- méz (amennyivel összeáll a töltelék)
Elkészítése:
A linzert a hozzávalókból gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a vajat a liszttel morzsoljuk el, utána mehet hozzá a többi hozzávaló). Fóliával letakarva egy napig a hűtőbe tesszük, így másnap könnyebben formázható lesz.
Kinyújtjuk a tésztát 1/2 cm vastagra, és 4 cm átmérőjű szaggatóval korongokat készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire, kellő távolságra egymástól rakjuk őket.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk és a tésztákra tesszük. A kimaradt tésztából két kis rudat sodrunk, és átlósan rányomjuk a töltelékre, amit kevés vízzel megkenünk azon a helyen, ahol illesztjük. Tetejüket megszórjuk darál dióval, és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük.
Kb. 30 db süti lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »