Orosz teasütemény recept

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- pici őrölt fahéj
- reszelt citromhéj
- méz (amennyivel összeáll a töltelék)
Elkészítése:
A linzert a hozzávalókból gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a vajat a liszttel morzsoljuk el, utána mehet hozzá a többi hozzávaló). Fóliával letakarva egy napig a hűtőbe tesszük, így másnap könnyebben formázható lesz.
Kinyújtjuk a tésztát 1/2 cm vastagra, és 4 cm átmérőjű szaggatóval korongokat készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire, kellő távolságra egymástól rakjuk őket.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk és a tésztákra tesszük. A kimaradt tésztából két kis rudat sodrunk, és átlósan rányomjuk a töltelékre, amit kevés vízzel megkenünk azon a helyen, ahol illesztjük. Tetejüket megszórjuk darál dióval, és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük.
Kb. 30 db süti lesz belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »