Orosz teasütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • pici őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • méz (amennyivel összeáll a töltelék)

Elkészítése:

A linzert a hozzávalókból gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a vajat a liszttel morzsoljuk el, utána mehet hozzá a többi hozzávaló). Fóliával letakarva egy napig a hűtőbe tesszük, így másnap könnyebben formázható lesz.

Kinyújtjuk a tésztát 1/2 cm vastagra, és 4 cm átmérőjű szaggatóval korongokat készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire, kellő távolságra egymástól rakjuk őket.

A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk és a tésztákra tesszük. A kimaradt tésztából két kis rudat sodrunk, és átlósan rányomjuk a töltelékre, amit kevés vízzel megkenünk azon a helyen, ahol illesztjük. Tetejüket megszórjuk darál dióval, és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük.

Kb. 30 db süti lesz belőle.