Orosz medovik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek olvasztott vaj
- 3 ek méz
- 20 dkg cukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 45-50 dkg liszt
- 1,5 liter tejföl
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A 3 tojást elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd gőz felett, állandóan kevergetve főzzük, míg duplája nem lesz. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a mézet és a vajat, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ragacsos tészta lesz belőle. Hagyjuk kihűlni.
Hűlés alatt kicsit megkeményedik a tészta. 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 35×40 cm-re kinyújtjuk mindegyiket, és 200 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük egyesével.
A tejfölt a cukorral jól kikeverjük, és ezzel töltjük meg a lapokat. Másnap lehet ízlés szerint szeletelni. Tálaláskor mézet csorgatunk rá. :)
Az orosz medovik kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


