Orosz medovik recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olvasztott vaj
- 3 ek méz
- 20 dkg cukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 45-50 dkg liszt
- 1,5 liter tejföl
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A 3 tojást elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd gőz felett, állandóan kevergetve főzzük, míg duplája nem lesz. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a mézet és a vajat, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ragacsos tészta lesz belőle. Hagyjuk kihűlni.
Hűlés alatt kicsit megkeményedik a tészta. 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 35×40 cm-re kinyújtjuk mindegyiket, és 200 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük egyesével.
A tejfölt a cukorral jól kikeverjük, és ezzel töltjük meg a lapokat. Másnap lehet ízlés szerint szeletelni. Tálaláskor mézet csorgatunk rá. :)
Az orosz medovik kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 277 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.