Orosz medovik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olvasztott vaj
- 3 ek méz
- 20 dkg cukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 45-50 dkg liszt
- 1,5 liter tejföl
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A 3 tojást elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd gőz felett, állandóan kevergetve főzzük, míg duplája nem lesz. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a mézet és a vajat, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ragacsos tészta lesz belőle. Hagyjuk kihűlni.
Hűlés alatt kicsit megkeményedik a tészta. 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 35×40 cm-re kinyújtjuk mindegyiket, és 200 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük egyesével.
A tejfölt a cukorral jól kikeverjük, és ezzel töltjük meg a lapokat. Másnap lehet ízlés szerint szeletelni. Tálaláskor mézet csorgatunk rá. :)
Az orosz medovik kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »