Orosz medovik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 3 ek méz
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 45-50 dkg liszt
  • 1,5 liter tejföl
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése:

A 3 tojást elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd gőz felett, állandóan kevergetve főzzük, míg duplája nem lesz. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a mézet és a vajat, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ragacsos tészta lesz belőle. Hagyjuk kihűlni.

Hűlés alatt kicsit megkeményedik a tészta. 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 35×40 cm-re kinyújtjuk mindegyiket, és 200 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük egyesével.

A tejfölt a cukorral jól kikeverjük, és ezzel töltjük meg a lapokat. Másnap lehet ízlés szerint szeletelni. Tálaláskor mézet csorgatunk rá. :)