Orléans-i szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
Töltéshez:
- 50 dkg ribizlizselé
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 3-4 csepp puncsaroma
Elkészítése:
A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és félretesszük.
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, ha szükséges pici tejjel lágyítjuk. 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
Az egyik lapot papírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe tesszük és megkenjük a zselével, erre kerül a második lap, megint zselé, majd a harmadik lap.
170 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és rásimítjuk a sütemény tetejére, majd dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

