Orléans-i szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
Töltéshez:
- 50 dkg ribizlizselé
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 3-4 csepp puncsaroma
Elkészítése:
A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és félretesszük.
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, ha szükséges pici tejjel lágyítjuk. 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
Az egyik lapot papírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe tesszük és megkenjük a zselével, erre kerül a második lap, megint zselé, majd a harmadik lap.
170 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és rásimítjuk a sütemény tetejére, majd dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.