Orléans-i szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
Töltéshez:
- 50 dkg ribizlizselé
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 3-4 csepp puncsaroma
Elkészítése:
A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és félretesszük.
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, ha szükséges pici tejjel lágyítjuk. 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
Az egyik lapot papírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe tesszük és megkenjük a zselével, erre kerül a második lap, megint zselé, majd a harmadik lap.
170 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverjük és rásimítjuk a sütemény tetejére, majd dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »