Óriás kifli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (2-3 dkg a kenéshez)
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl tejföl
- só
- 1 tasak szárított élesztő
A töltelék:
- mák vagy dió
Hempergetni:
- 1 csomag vaníliás ízű porcukor
Elkészítése:
Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
A tészta hozzávalóit dagasztógéppel kidolgozzuk, majd fél órát pihentetjük letakarva. Négy részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük és 1-1 rudat tekerünk belőlük. A rudakat 8 részre vágjuk, kinyújtjuk, megkenjük töltelékkel és kifliket formázunk belőlük.
180 fokon, 20 perc alatt megsütjük, majd forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

