Orhidea szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kakaópor
Máktöltelék:
- 20 dkg őrölt mák
- 10 dkg porcukor
- 1 reszelt alma
- késhegynyi fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl forró tej
- 1 dl forró tej
Kókuszkrém:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Vaníliakrém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- kevés őröletlen mák
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 evőkanál kanál kakaót teszünk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy vajazott tepsibe (20 × 32 cm) helyezzük, erre a mákos massza kerül.
A mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
A kókuszkrémhez 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot villával megszurkálunk és így összeállítva sütjük meg 180°C-on. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt vaníliakrémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta – mák – sárga tészta – kókusz – barna tészta – vaníliakém.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »