Orhidea szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kakaópor
Máktöltelék:
- 20 dkg őrölt mák
- 10 dkg porcukor
- 1 reszelt alma
- késhegynyi fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl forró tej
- 1 dl forró tej
Kókuszkrém:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Vaníliakrém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- kevés őröletlen mák
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 evőkanál kanál kakaót teszünk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy vajazott tepsibe (20 × 32 cm) helyezzük, erre a mákos massza kerül.
A mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
A kókuszkrémhez 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot villával megszurkálunk és így összeállítva sütjük meg 180°C-on. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt vaníliakrémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta – mák – sárga tészta – kókusz – barna tészta – vaníliakém.