Orhidea szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Orhidea szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kakaópor

Máktöltelék:

  • 20 dkg őrölt mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 reszelt alma
  • késhegynyi fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl forró tej
  • 1 dl forró tej

Kókuszkrém:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Vaníliakrém:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Tetejére:

  • kevés őröletlen mák
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tésztához 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 evőkanál kanál kakaót teszünk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy vajazott tepsibe (20 × 32 cm) helyezzük, erre a mákos massza kerül.

A mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.

A kókuszkrémhez 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.

Minden tésztalapot villával megszurkálunk és így összeállítva sütjük meg 180°C-on. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt vaníliakrémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.

Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta – mák – sárga tészta – kókusz – barna tészta – vaníliakém.